Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

De kipgehaktballetjes zijn vast voor je gekruid met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en peterselie. Zo zet je al binnen 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mais in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers19 g
Vezels9.5 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Gehaktballen bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
3

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballen per persoon en de ui. Schep er een beetje chili-mayonaise op. Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.