
Broodje kipschnitzel met Mexicaanse twist
met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Ui
0.12 stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Mais in blik
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Oranjehoen kipschnitzel
(Bevat Tarwe, Gerst)
Zelf toevoegen
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in 6 minuten goudbruin. Keer regelmatig om.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. (let op: pittig! Gebruik naar smaak).

- Bak de rode peper en ui de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipschnitzels.
- Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

- Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

- Snijd de kipschnitzel door de helft. Snijd vervolgens de broodjes open en beleg met de 2 halve kipburgers per persoon en de ui.
- Schep er een beetje chili-mayonaise op.
- Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de broodjes met de salade ernaast.