Broodje kipschnitzel met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipschnitzel met Mexicaanse twist

Broodje kipschnitzel met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Mosterd
Eieren
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mais in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3591 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten106.6 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kipschnitzel bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in 6 minuten goudbruin. Keer regelmatig om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
Broodje bakken
2
  • Bak de rode peper en ui de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipschnitzels.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de kipschnitzel door de helft. Snijd vervolgens de broodjes open en beleg met de 2 halve kipburgers per persoon en de ui.
  • Schep er een beetje chili-mayonaise op.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.