Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

met zoetzure koolsla, chilimayo en gebakken groenten

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Allergens:
Sesame
•Soy
•Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

100 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

½ piece

Romano pepper

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4107 kJ
Calories982 kcal
Fat56.8 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate82.4 g
Sugar21.2 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein31.6 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Small Bowl
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

Zoetzuur maken
2

Snijd de koriander fijn. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Breng op smaak met een snuf zout. Meng de koriander, de rodekool, wittekool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten mee. Dek de pan af en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Broodje beleggen
5

Snijd de hamburgerbol open en besmeer de hamburgerbollen met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, de gehaktballetjes, de gebakken ui en de paprika. 

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frieten, de zoetzure groenten en de overige chilimayonaise.