Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
100 g
Rainbow slaw mix
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
4 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)
½ piece
Romano pepper
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
1.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de koriander fijn. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Breng op smaak met een snuf zout. Meng de koriander, de rodekool, wittekool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten mee. Dek de pan af en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Snijd de hamburgerbol open en besmeer de hamburgerbollen met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, de gehaktballetjes, de gebakken ui en de paprika.
Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frieten, de zoetzure groenten en de overige chilimayonaise.