Beestenboelpasta met cherrytomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beestenboelpasta met cherrytomatensaus

Beestenboelpasta met cherrytomatensaus

Met feta en verse oregano

Tomatenpuree is heel geconcentreerd en aardig zuur van smaak, maar door het eerst kort te bakken, wordt het een stuk zoeter. Met bouillon, zwarte balsamicoazijn en een beetje bruine suiker maak je er een smaakvolle, zoete tomatensaus van. De verse oregano, ook wel wilde marjolein, past hier perfect bij: het heeft een kruidige, licht zoete smaak. De zoute feta en knapperige pompoenpitten maken het gerecht helemaal af.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½

Ui

1

Knoflookteen

½

Aubergine

125

Rode cherrytomaten

1

Verse oregano

10

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½

Tomatenpuree

90

Beestenboelpasta

(Bevat Gluten)

40

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Zwarte balsamicoazijn

½

Bruine suiker

¼

Groentebouillon

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers16 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de beestenboelpasta. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer de cherrytomaten. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

Pitten roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de aubergine 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de zwarte balsamicoazijn en de bruine suiker toe en verhit 1 minuut zodat het zuur van de azijn vervliegt. Voeg 100 ml water per persoon en de oregano toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat daarna 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

Pasta koken
5

Kook ondertussen de beestenboelpasta, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en meng door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de feta erover en bestrooi met de pompoenpitten.