topBanner
Appel-speltpannenkoeken met kaneel

Appel-speltpannenkoeken met kaneel

Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd0 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

400 gram

Pannenkoekenmix

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3366 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten112 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels17 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Klop met een garde de eieren los in een kom. Roer de helft van de melk erdoor en spatel de pannenkoekenmix en eventueel de suiker erdoor. Voeg vervolgens de overige melk en 1 1/2 tl kaneel per persoon toe en roer goed.

2

Serveer het pannenkoekenbeslag aan tafel. Verhit boter of olijfolie in je pannetje en bak de plakjes appel een paar minuten. Schenk er een beetje van het pannenkoekenbeslag over. Draai, zodra het beslag gestold is, de pannenkoek om en bak gaar en bruin.