Skip to main content
Appel-perencrumble

Appel-perencrumble

Met havermout en hazelnoten

De crumble op dit zoete dessert met peer en appel maak je met havermout en hazelnoten, die beide voor extra knapperigheid zorgen. Je serveert er slagroom bij voor exta romigheid.

Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Appel

30 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Bruine suiker

4 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

½ el

Fijne kristalsuiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3423 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers42.2 g
Vezels8 g
Eiwitten9 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Ovenschaal

Instructies

stap
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peer en de appel en verwijder het klokhuis. Snijd beide in blokjes. Verhit een steelpan op middelhoog vuur en voeg de peer en appel en ½ tl lichtbruine suiker per persoon toe. Laat op middellaag vuur 5 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig door.

kneden
2

Snijd ondertussen de roomboter in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Meng in een kom de havermout, de hazelnoten, de overige lichtbruine suiker, de bloem en een snuf zout. Voeg de roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.

oven
3

Verdeel de peer en appel over de bodem van een ovenschaaltje. Bestrooi met het havermengsel en bak 15 - 20 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is. Controleer tussendoor of de crumble niet te donker wordt.

serveren
4

Voeg de slagroom en de kristalsuiker toe aan een kom en klop luchtig met een garde of mixer. Verdeel de crumble over de kommen en garneer met de slagroom.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

met bospeen in sinaasappel-botersaus en appel-spruitensalade
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein: Risotto met aardpeer en schelvisfilet als extra

Veggie + protein: Risotto met aardpeer en schelvisfilet als extra

met hazelnoten, prei en geraspte comté
Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

met spekjes, puree en frisse veldsla
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout
Chocolade-peer pannenkoeken

Chocolade-peer pannenkoeken

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille
Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

met pecorino en hazelnoten
Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken drieling aardappelen
Volle kwark met mandarijn, peer en muesli

Volle kwark met mandarijn, peer en muesli

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met gebakken peer en rode ui en verse citroentijm
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes

met gebakken krieltjes en Provençaalse tomaten
Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

met mais-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselderij, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en geroerbakte radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witlof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rodekool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel