Foodtrend: Minder vlees, meer groente. Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: hij bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons! Wist je dat ook in het broodje groente verwerkt zit?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Gele biet
⅓ stuk(s)
Komkommer
150 gram
Vastkokende aardappelen
¼ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Vleestomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomatenbroodje
(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)
1 stuk(s)
50-50 burger
1.5 el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in zeer dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer ook in dunne plakken. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Leg de gele biet en komkommer erin en laat intrekken tot serveren. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de vleestomaat in plakken. Snijd of knip de bieslook fijn. Meng in een kom de bieslook met zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak het tomatenbroodje 4 - 6 minuten in de oven.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten of tot de burger gaar is.
Snijd het tomatenbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met tomaat, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.
Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de pickles, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.