HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon50 50 Burger Op Een Tomatenbroodje
topBanner
50-50 Burger op een tomatenbroodje

50-50 Burger op een tomatenbroodje

met zelfgemaakte pickles van gele biet en komkommer

Lees meer

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele biet

⅔ stuk(s)

Komkommer

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Vleestomaat

5 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomatenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

2 stuk(s)

50 - 50 burger

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2712 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in zeer dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer ook in dunne plakken. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Leg de gele biet en komkommer erin en laat intrekken tot serveren. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

2

Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de vleestomaat in plakken. Snijd of knip de bieslook fijn. Meng in een kom de bieslook met zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak het tomatenbroodje 4 - 6 minuten in de oven.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten of tot de burger gaar is.

5

Snijd het tomatenbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met tomaat, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.

6

Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de pickles, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.