Skip to main content
50-50 Burger op een tomatenbroodje
50-50 Burger op een tomatenbroodje

50-50 Burger op een tomatenbroodje

met zelfgemaakte pickles van gele biet en komkommer

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Golden beetroot

⅓ piece

Cucumber

150 g

Potatoes

¼ piece

Onion

¼ piece

Beef tomato

2.5 g

Fresh chives

25 g

Organic sour cream

1 piece

Tomato bun

1 piece

50-50 Burger

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories236 kcal
Energy (kJ)989 kJ
Fat18.7 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate12.8 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pickles maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in zeer dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer ook in dunne plakken. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Leg de gele biet en komkommer erin en laat intrekken tot serveren. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken (zie Tip).

Tip: Houd je van zuur? Voeg dan gerust meer azijn toe, zodat de groenten helemaal ondergedompeld worden. Zo trekken de smaken er nóg beter in.

Aardappelpartjes bakken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelparten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
3

Snijd de rode ui in dunne ringen (zie Tip). Snijd de vleestomaat in plakken. Snijd of knip de bieslook fijn. Meng in een kom de bieslook met zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak het tomatenbroodje 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burger bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten of tot de burger gaar is.

Tip: De 50-50 burger in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou. 

Broodje beleggen
5

Snijd het tomatenbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met tomaat, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.

Tip: Het tomatenbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Serveren
6

Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de pickles, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce