Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini

Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini

met zelfgemaakte eiersalade en aardappelen uit de oven

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccolini

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Aardappelen

120 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4485 kJ
Energie (kcal)1072 kcal
Vetten79.6 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten42.4 g
waarvan suikers1.3 g
Vezels8 g
Eiwitten42.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Eiersalade maken
2

Breng in een steelpan met deksel ruim water aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de eieren voorzichtig toe en kook ze, afgedekt, in 10 - 12 minuten hard. Kook de broccolini de laatste 3 - 5 minuten mee. Spoel vervolgens de eieren en de broccolini onder koud water. Pel de eieren en prak ze in een diep bord. Snijd de bieslook fijn. Meng de geprakte eieren met de bieslook, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.

Broccolini bakken
3

Leg de broccolini in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broccolini de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven. Verwarm ondertussen de hollandaisesaus in de steelpan van de eieren 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer goed over de bodem om aanbranden te voorkomen.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Zalmfilet bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid. Bak de vis nog 2 - 3 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en de broccolini over de borden. Leg de zalmfilet schuin tegen de broccolini. Verdeel de eiersalade en de spinazie ernaast. Serveer met de hollandaisesaus.