Witte asperges met gribiche-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges met gribiche-saus

Witte asperges met gribiche-saus

met roseval-aardappelen en een gekookt ei

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Rosevalaardappelen

350 gram

Witte asperges

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Kappertjes en gesneden augurken

5 gram

Verse krulpeterselie

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)769 kcal
Energie (kJ)3215 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers7 g
Vezels0.8 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller
Kom
Pan met deksel

Instructies

Koken en chillen
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was ondertussen de aardappelen en halveer ze in de lengte. Snijd het harde gedeelte (1 à 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

Tip: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.

Snijden
2

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn en pers de limoen uit. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

Gribiche-saus maken
3

Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl limoensap per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
4

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Was ondertussen 1 ei per persoon en kook de laatste 5 – 6 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna af en haal het ei uit de pan. Voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe, zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken.

Asperges koken
5

Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Spoel ondertussen het zachtgekookte ei onder koud water en pel het ei.

Tip: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, leg het zachtgekookte ei erop en snijd open, zodat de dooier over de witte asperges uitloopt. Serveer met de gribiche-saus.