topBanner
Witte asperges met gribiche-saus

Witte asperges met gribiche-saus

met roseval-aardappelen en een gekookt ei

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

½ stuk(s)

Limoen

600 gram

Roodschillige aardappelen

750 gram

Witte asperges

50 gram

Kappertjes en gesneden augurken

10 gram

Verse krulpeterselie

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3215 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller
Kom
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was ondertussen de aardappelen en halveer ze in de lengte. Snijd het harde gedeelte (1 à 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

2

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn en pers de limoen uit. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

3

Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl limoensap per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Was ondertussen 1 ei per persoon en kook de laatste 5 – 6 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna af en haal het ei uit de pan. Voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

5

Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Spoel ondertussen het zachtgekookte ei onder koud water en pel het ei.

6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, leg het zachtgekookte ei erop en snijd open, zodat de dooier over de witte asperges uitloopt. Serveer met de gribiche-saus.