
Witte asperges met gribiche-saus
met roseval-aardappelen en een gekookt ei
Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
300 gram
Roseval aardappelen
350 gram
Witte asperges
4 stuk(s)
Ei
25 gram
Kappertjes en gesneden augurken
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
Zelf toevoegen
1 el
Roomboter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was ondertussen de aardappelen en halveer ze in de lengte. Snijd het harde gedeelte (1 à 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.
Tip: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.
Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn en pers de limoen uit. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.
Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl limoensap per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Was ondertussen 1 ei per persoon en kook de laatste 5 – 6 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna af en haal het ei uit de pan. Voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe, zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken.
Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Spoel ondertussen het zachtgekookte ei onder koud water en pel het ei.
Tip: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.
Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, leg het zachtgekookte ei erop en snijd open, zodat de dooier over de witte asperges uitloopt. Serveer met de gribiche-saus.