Skip to main content
Biefstuk met roseval aardappelen en salade
Biefstuk met roseval aardappelen en salade

Biefstuk met roseval aardappelen en salade

De salade bestaat uit frisse romaine sla en pittige radijs

De aardappelen en salade serveer met je met biefstuk van de platte bil. De bil van een koe kun je onderverdelen in 3 verschillende stukken. De biefstuk van de platte bil is een mals filetlapje afkomstig van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Ook bevat deze biefstuk weinig vet.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Roodschillige aardappelen

50 gram

Krulandijvie

5 stuk(s)

Radijs

½ tl

Gedroogde oregano

110 gram

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)425 kcal
Energie (kJ)1778 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten47 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Kom
Bord

Instructies

Snijd de aardappelen in kwarten
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Scheur of snijd de sla en de radijs klein
2

Snijd of scheur ondertussen de romaine sla klein. Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de radijs en het kleingesneden blad met de romaine sla in een saladekom.

3

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, witte balsamicoazijn, de helft van de oregano, peper en zout.

Bak de biefstuk
4

Verhit de roomboter met de overige oregano in een koekenpan en bak, zodra de roomboter heet is, de biefstuk 1 minuut aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat 1 minuut rusten.

5

Voeg de dressing bij de salade. Schep de aardappelen over in de koekenpan en meng met de achtergebleven boter en oregano.

Serveer de aardappelen met de biefstuk en de salade
6

Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met de biefstuk en salade.

Tip! Wil je de biefstuk net iets specialer maken? Meng de roomboter dan met de helft van de oregano, peper en zout. Verdeel 1 tl over de biefstuk en rol deze op. Zet vast met een satéprikker en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Laat daarna 1 minuut rusten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade
Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

met champignons en zoete Aziatische saus
Spaghetti met koolvisfilet

Spaghetti met koolvisfilet

met spinazie in romige tomatensaus
Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin

Warmgerookte zalmsalade met aardappelgratin

met frisse dilledressing en radijsjes
Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

met little gem, avocado en feta
Turks broodje met spinazie-omelet

Turks broodje met spinazie-omelet

met Griekse salade en kruidenroomkaas
Linguine met grote garnalen

Linguine met grote garnalen

met puntpaprika, harissa en basilicum
 Cherrytomatensoep met worst en venkel

Cherrytomatensoep met worst en venkel

met ansjovis en kikkererwten
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met salade als extra van radijs, appel en gemengde sla
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Kogelbiefstuk met zwarte inktvispasta

Kogelbiefstuk met zwarte inktvispasta

met pecorino en geroosterde puntpaprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel