Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Wortel
200 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
40 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
100 ml
Water
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak deburger 5 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.
Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan waarin je net de burger hebt gebakken. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.
Tip: Vind je dat de saus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de saus meer kan indikken.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de jus eroverheen.