Skip to main content
Platbrood met grillkaas en honing

Platbrood met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rodekool

3.2
(392)

Het geheim van perfect gegrilde witte kaas is timing - bak de kaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
MET MAGNETRON
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

100 gram

Gesneden rodekool

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3880 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten38.5 g
Zout4 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de witte grillkaas in plakken van 1/2 cm dik (zie Tip).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de grillkaas en het gerookt paprikapoeder 2 minuten per kant.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan slechts de helft van de grillkaas en bewaar de rest voor een andere keer.

Bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan de pan en bak mee tot de grillkaas klaar is.
  • Roer de honing, de zoet-pittige chilisaus en de helft van de wittewijnazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bak de grillkaas nog 1 minuut per kant.
  • Meng in een grote kom de rodekool met de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Prik gaatjes in de verpakking van het platbrood en verwarm 1 minuut op hoge stand in de magnetron (zie Tip). 
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de verse kruiden grof.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan slechts de helft van het platbrood. Het overige platbrood kun je een andere keer gebruiken.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het paprikapoeder en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
  • Vul het platbrood met de salade, rodekool, komkommer, halloumi en ui.
  • Besprenkel met de paprikamayonaise.
  • Garneer met de verse kruiden en de za'atar.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders