Skip to main content
Zoete-aardappelhash met gebakken ei en puntpaprika

Zoete-aardappelhash met gebakken ei en puntpaprika

met patatas bravas-stijl saus en witte kaas

Patatas bravas-saus, ook wel "salsa brava" genoemd, is een licht pittige rode saus die zich kenmerkt door een uitgesproken, frisse en rokerige smaak.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Gesneden snijbonen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

90 ml

Water voor de aardappelen

½ el

Zonnebloemolie

20 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2552 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten61.9 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten17.6 g
Zout1.2 g
Potassium154.3 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.4 mg
Hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de zoete aardappel toe aan een hapjespan en giet het water voor de aardappelen erbij.
  • Stoom, afgedekt, 13 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af.
Zoete aardappel bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de zoete aardappel met het gerookte paprikapoeder 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd beide soorten puntpaprika in reepjes.
Groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika's en sperziebonen 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ui en de aangegeven hoeveelheid water toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Smaakmakers bakken
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en rode peper 1 - 2 minuten.
Ei bakken
5
  • Zet het vuur lager en voeg de passata toe. Laat 5 minuten inkoken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ei. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.

Serveren
6
  • Serveer de zoete aardappel op borden en leg het ei erbovenop.
  • Giet de patatas bravas-stijl saus erover en verkruimel de witte kaas erboven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders