W03 - Kids friendly: hidden veggies - 15 min - veggie meat replacement - rice - use EID: vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W03 - Kids friendly: hidden veggies - 15 min - veggie meat replacement - rice - use EID: vegetarische gehaktballetjes

Allergenen :
Haver
•Soja
•Tarwe
•Gerst
•Sesamzaad
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

100 gram

Broccolirijst

75 gram

Witte langgraanrijst

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

45 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Aubergine

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Gesneden ui

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2737 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten87.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels13.5 g
Eiwitten25.2 g
Zout2 g

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan with the coconutmilk and cook the rice for 8 - 10 minutes.
  • Add the broccoli rice for the last minute, then drain and set aside.
  • Dice the eggplant.
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan. Season the eggplant with salt and pepper, then fry the onion and eggplant for 2 - 3 minutes.
  • Add the veggie meatballs and fry for another for 4 - 5 minutes, tossing regularly.
  • Add the hoisin sauce, east Asian style sauce, ketjap, the water and stock cube. Mix well and let simmer for 2 more minutes. 
3
  • Roughly chop the peanuts.
4
  • Serve the rice in deep plates and top with the meatballs, eggplant and sauce.
  • Garnish with the chopped peanuts.