Veggie kipstukjes in bladerdeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie kipstukjes in bladerdeeg

Veggie kipstukjes in bladerdeeg

met romige zure-roomsaus en frisse salade van botersla

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3914 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd 1/2 rol bladerdeeg per persoon af. Snijd elke rol bladerdeeg in 3 gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

Voorbereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Snijd de grotere stukken vegetarische kipstukjes klein. Voeg de vegetarische kipstukjes met 1 1/2 tl Surinaamse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Vulling afmaken
3

Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipstukjes. Breng op smaak met peper en zout.

Pakketjes bakken
4

Schep 2 el vulling op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
5

Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de overige zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 tl honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, de wortel, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de kippakketjes over de borden en serveer de salade erbij (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Serveer dan 2 bladerdeegpakketjes per persoon en bewaar het overige pakketje voor de lunch of als tussendoortje de volgende dag.