Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

met aardappel, geitenkaas en knoflookbrood

Met shakshuka kun je perfect variëren - zoals deze Italiaanse versie met vers basilicum en knoflookbrood.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Spinazie

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)778 kcal
Energie (kJ)3256 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.5 g
Eiwitten35 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken.

Tip: tip1: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen. tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje.

Saus afmaken
3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg ook de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker is een dikkere saus.

Eieren stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 – 12 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Knoflookbroodje maken
5

Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de andere helft van de knoflook. Snijd de baguette in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op de baguette en bak 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Schep de aardappelen en eieren in tomatensaus op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbrood.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart– en vaatziekten.