Skip to main content
Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden
Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

met aardappel, geitenkaas en een knoflookbroodje

Met shakshuka kun je perfect variëren - zoals deze Italiaanse versie met vers basilicum en knoflookbrood.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Spinazie

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Witte demi-baguette

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3256 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.5 g
Eiwitten35 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappels. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje.

Saus afmaken
3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg ook de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

Tip: Wist je dat verse geitenkaas minder zout bevat dan gewone kaas?

Eieren stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 – 12 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

Knoflookbroodje maken
5

Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de andere helft van de knoflook. Snijd het broodje in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op het broodje en bak 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Schep de aardappelen en eieren in tomatensaus op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbroodje.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart– en vaatziekten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders