Skip to main content
Vegan kip kerrie met bloemkool-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan kip kerrie met bloemkool-aardappelpuree

Vegan kip kerrie met bloemkool-aardappelpuree

met appel, rozijnen en geglaceerde wortel

Met dit recept tover je 363 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Plantaardig
Veggie
Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's
Selderij
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

125 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Bosui

10 gram

Geroosterde ongezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3412 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers31.5 g
Vezels18 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Large Frying Pan
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stokken. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de steel in blokjes.
  • Zet de aardappelen en bloemkool onder water in een pan met deksel.
  • Kook 11 - 13 minuten, giet af en zet afgedekt apart.
Amandelen roosteren
2
  • Snijd de wortels in dunne plakjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de amandelen 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
Wortel bakken
3
  • Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur. 
  • Bak de wortels 8 - 10 minuten. Schep halverwege om.
  • Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. 
Vegan kipstukjes bakken
4
  • Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegan kipstukjes en het witte gedeelte van de bosui 3 - 4 minuten, of tot de vegan kip lichtbruin is. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak nog 1 minuut tot het water verdampt is.
  • Blus af met de sojasaus en plantaardige honing. Breng op smaak met peper en zout.
Afronden
5
  • Voeg het kerriepoeder, de appel, de rozijnen en de helft van de bosui toe aan de vegan kip en bak 3 - 4 minuten. Voeg een klontje plantaardige boter toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de geroosterde amandelen grof.
  • Voeg de melk en een klontje plantaardige boter toe aan de aardappelen en bloemkool. Breng op smaak met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper tot een puree.
Serveren
6
  • Verdeel de bloemkool-aardappelpuree over de borden.
  • Schep de vegan kip kerrie erbovenop.
  • Serveer de wortels naast de puree.
  • Garneer met de gehakte amandelen en de overige bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Mediteraanse kruiden
Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus

Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade