HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkensworstjes In Honing Mosterdmarinade
topBanner
Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade

Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade

met rozemarijnkrieltjes, broccoli en spitskool

Lees meer

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:Extra groenteCaloriebewustFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

2 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevattenSoja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

1 el

Honing

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1 el

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2803 kJ
Vetten33.37 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten58.73 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels13.65 g
Eiwitten29.76 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Garde
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de rode ui in 8 partjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de rode ui met 1/4 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om. Bak de rode ui de laatste 10 - 15 minuten mee op de bakplaat.
2
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  • Voeg de honing en mosterd toe aan de kom van de krieltjes. Klop met een garde tot een glad mengsel.
  • Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van het honing-mosterdmengsel over de worstjes. Bewaar de koekenpan met bakvet. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Zet de koekenpan van de worstjes terug op middelhoog vuur en voeg 1/4 el roomboter per persoon toe.
  • Fruit de knoflook en de overige rozemarijn 1 minuut.
  • Voeg de broccoli, spitskool en een snufje zout toe. Bak 2 minuten.
  • Blus het geheel af met 1 el water per persoon en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten stoven, of tot de groenten beetgaar zijn.

Weetje: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert in één keer een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren.

4
  • Serveer de krieltjes en groenten in diepe borden.
  • Verdeel de varkensworstjes over de borden.
  • Besprenkel met de overige honing-mosterdmarinade.