Varkenshaas met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met gebakken aardappeltjes

Varkenshaas met gebakken aardappeltjes

met wortels en dillemayonaise

Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2555 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels13 g
Eiwitten28.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Bak de aardappelpartjes en de Siciliaanse kruidenmix in 15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de wortels in plakjes.
  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortelplakjes en kook de wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Bakken en mengen
2
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. 
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Snipper de ui.
  • Verwarm de pan van de varkenshaas op hoog vuur.
  • Voeg de ui en wortelplakjes toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de varkenshaas en de wortelplakjes met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.