
Varkenshaas met gebakken aardappeltjes
met wortelen en dillemayonaise
Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelpartjes
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Gele wortel
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
- Bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de wortels in plakjes.
- Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortelplakjes. Kook in de pan met deksel de wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

- Verhit de roomboter in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant.
- Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
- Snijd ondertussen de dille fijn.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

- Snipper de ui.
- Verwarm de pan van de varkenshaas op hoog vuur.
- Voeg de ui en wortelplakjes toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de varkenshaas en de wortelplakjes met ui over de borden.
- Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.