Varkenshaas met bietensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met bietensalade

Varkenshaas met bietensalade

met krieltjes, gebakken peer en rode ui

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol maakt van dit gerecht een zeer vezelrijke maaltijd en zit bomvol kalium voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Rode ui

120 gram

Varkenshaas

165 gram

Voorgekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Gemengde sla

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2987 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers29 g
Vezels14 g
Eiwitten38 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.Snijd de rode ui in halve ringen. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.

Varkenshaas bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren. Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Groenten snijden
3

Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.