Varkenshaas met bietensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met bietensalade

Varkenshaas met bietensalade

met krieltjes, gebakken peer en walnoot

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

165 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

5 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2709 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers27 g
Vezels12.5 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.Snijd de rode ui in halve ringen.Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.

Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Varkenshaas bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Heb je liever goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3

Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant.

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende boter zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.

Tip: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!