Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

met spitskool en broccoli

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

100 ml

Kokend water

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1932 kJ
Energie (kcal)462 kcal
Vetten17.2 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten46.1 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels13.5 g
Eiwitten28 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en voeg 100 ml kokend water per persoon toe (zie Tip).
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel in dunne halve plakken. 
  • Snijd de champignons in kwarten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan zoutarme bouillon.

Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan. Fruit de gemberpuree en ui  2 – 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en noedels toe.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

 

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 4 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de Vietnamese saus door de soep.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de pangasiusfilet erop.