Twee mini-kipburgers met teriyakisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Twee mini-kipburgers met teriyakisaus

Twee mini-kipburgers met teriyakisaus

met een salade met mais

Teriyaki-saus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Volkoren mini-hamburgerbol

stuk(s)

Mini-hamburgerbol

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Kippendijfilet

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

70 gram

Mais in blik

¼ head

IJsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3764 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers35 g
Vezels8.1 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in parten en meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de kippendijfilet toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en per persoon 1 el honing toe.

Mais bakken
3

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de mais 3 - 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen. Maak een dressing in een saladekom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Bak de mini-hamburgerbollen 3 minuten mee met de aardappelen in de oven.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Serveren
4

Scheur de ijsbergsla grof en voeg samen met de mais toe aan de saladekom. Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg elk broodje met wat salade en leg een kippendij en een beetje gebakken ui erop. Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Serveer met de aardappelpartjes en de salade.