topBanner
Twee mini-kipburgers met teriyakisaus

Twee mini-kipburgers met teriyakisaus

met een salade met mais

Lees meer

Teriyaki-saus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Vastkokende aardappelen

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Kippendijfilet

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

140 gram

Maïs in blik

½ krop(pen)

IJsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3764 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers35.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in parten en meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

2

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de kippendijfilet toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en per persoon 1 el honing toe.

3

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de mais 3 - 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen. Maak een dressing in een saladekom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Bak de mini-hamburgerbollen 3 minuten mee met de aardappelen in de oven.

4

Scheur de ijsbergsla grof en voeg samen met de mais toe aan de saladekom. Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg elk broodje met wat salade en leg een kippendij en een beetje gebakken ui erop. Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Serveer met de aardappelpartjes en de salade.