
Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas
met mascarpone, broccolini en walnootstukjes
De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Labels:
Veggie
•Extra groente
Allergenen :
Tarwe
•Walnoten
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
50 gram
Broccolini
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Hapjespan
Instructies

1
- Kook ruim water in een pan en kook de rigatoni 13 - 15 minuten.
- Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm.
- Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee.
- Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.

2
- Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot, paddenstoelen en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3
- Verlaag het vuur van de hapjespan. Voeg de mascarpone en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe.
- Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
- Voeg de blauwe kaas toe en meng goed door tot de kaas volledig gesmolten is.
- Meng de saus door de pasta en broccolini. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de pasta met paddenstoelen en broccolini over de borden.
- Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de truffelolie.