Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas

Truffel-paddenstoelen rigatoni met blauwe kaas

met mascarpone, broccolini en walnootstukjes

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

50 gram

Broccolini

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3082 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels4.7 g
Eiwitten26.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Koken
1
  • Kook ruim water in een pan en kook de rigatoni 13 - 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm.
  • Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee.
  • Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen. 
Snijden en bakken
2
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot, paddenstoelen en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur van de hapjespan. Voeg de mascarpone en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe.
  • Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Voeg de blauwe kaas toe en meng goed door tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Meng de saus door de pasta en broccolini. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met paddenstoelen en broccolini over de borden.
  • Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.