Skip to main content
Trifle met mango en passievrucht

Trifle met mango en passievrucht

Een tropisch dessert in koude dagen

Trifle is een nagerecht dat zijn oorsprong kent in de Engelse keuken. De letterlijke vertaling is een niemendalletje, maar dat kun je niet bepaald zeggen over dit dessert. Deze trifle bestaat uit meerdere lagen met tropische vruchten, afgewisseld met hangop of volle kwark en cashewnoten.

Allergenen:
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

2 stuk(s)

Passievrucht

40 gram

Cashewnoten

(Bevat: Pinda's, Noten)

300 ml

Hangop

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Honing

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Rooster de cashewnoten.
1

Hak de cashewnoten fijn. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin.

Lepel het vruchtvlees van de passievruchten uit de schil.
2

Snijd het vruchtvlees van de mango klein en lepel het vruchtvlees van de passievruchten uit de schil.

Meng de hangop of kwark met de honing.
3

Meng de hangop of kwark met de honing.

Begin nu met het maken van de mango-passie trifle.
4

Je creert de trifle door de volgende lagen in twee (dessert-)glazen te maken: Laag 1: de helft van de passievrucht Laag 2: de helft van de hangop of kwark Laag 3: de helft van de mango en de helft van de cashewnoten Laag 4: de overige hangop of kwark Laag 5: de overige mango, passievrucht en cashewnoten.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders