Plantaardige vissticks met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plantaardige vissticks met broccoli

Plantaardige vissticks met broccoli

met zoete aardappel en zoet-pittige chilimayo

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

200 gram

Broccoli

½ bosje(s)

Bosui

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Gerst, Haver, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3115 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels17.7 g
Eiwitten17.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd van 1 bosui per persoon het groene gedeelte in dunne ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige bosui in stukken van 3 cm.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Groenten bakken
2
  • Meng in een grote kom de zoete aardappel, broccoli en bosui met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de zoete aardappel en groenten over een bakplaat met bakpapier. Bewaar de kom voor stap 4.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.  
Toppings bereiden
3
  • Verhit, wanneer de groenten nog 5 minuten moeten bakken, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 6 minuten rondom bruin.
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met 1 el mayonaise per persoon. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Meng in dezelfde grote kom de zoete aardappel en groenten met de Koreaanse kruiden.
  • Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden en serveer de vegan vissticks ernaast.
  • Garneer het gerecht met de cashewstukjes, de verse kruiden en het overige groene gedeelte van de bosui.
  • Serveer met de zoet-pittige chilimayo.