BestellenCadeaubon
Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zou vis een onderdeel van hun geheim zijn? Vis is een belangrijk onderdeel van het Japanse dieet. Zalm is rijk aan gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren en bevat veel vitamine D.

Labels:
Eet mij eerst
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

½ bosje(s)

Bosui

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

115 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

1.5 tl

Suiker

1.75 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4050 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten52.8 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels7.4 g
Eiwitten37.5 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen
3

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.

Risotto koken
4

Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
5

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen. Meng in een tweede kom de extra vierge olijfolie met per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de bosui toe en schep goed om. Zet opzij.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen en garneer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado. Besprenkel met de sriracha-mayo (let op: pittig! Gebruik naar smaak).