Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zou vis een onderdeel van hun geheim zijn? Vis is een belangrijk onderdeel van het Japanse dieet. Zalm is rijk aan gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren en bevat veel vitamine D.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Avocado
½ bosje(s)
Bosui
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
115 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
25 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
25 gram
Sriracha-mayo
(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)
¾ el
Extra vierge olijfolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 tl
Suiker
1.75 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.
Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.
Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen. Meng in een tweede kom de extra vierge olijfolie met per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de bosui toe en schep goed om. Zet opzij.
Verdeel de rijst over de kommen en garneer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado. Besprenkel met de sriracha-mayo (let op: pittig! Gebruik naar smaak).