Skip to main content
Sushibowl met warmgerookte zalm
Sushibowl met warmgerookte zalm

Sushibowl met warmgerookte zalm

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

4.5
(1,2K)

.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Radish

⅓ piece

Cucumber

75 g

Risotto rice

½ piece

Avocado

⅗ cm

Fresh ginger

5 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

40 g

Mangetout

10 g

Sesame seeds

¾ piece

Hot-smoked salmon

5 g

Thai basil

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

1.75 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 teaspoon

Sugar

¾ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories961 kcal
Energy (kJ)4021 kJ
Fat51 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate79 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein42 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Whisk
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groente snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen en koken
2

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

Peultjes bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de peultjes toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak in 3 – 5 minuten beetgaar.

Mengen
5

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en roerbak het sesamzaad goudbruin. Voeg toe aan de rijst en schep goed om. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken. Snijd het Thais basilicum in repen.

Serveren
6

Verdeel de sesamrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de peultjes, het Thais basilicum en de avocado.

This week's must-try HelloFresh recipes