
Sushibowl met warmgerookte zalm
met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado
.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ bosje(s)
Radijs
⅓ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Avocado
⅗ cm
Verse gember
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
40 gram
Peultjes
10 gram
Sesamzaad
¾ stuk(s)
Warmgerookte zalm
5 gram
Thais basilicum
Zelf toevoegen
0.13 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1.75 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Extra vierge olijfolie
1.5 tl
Suiker
¾ el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de peultjes toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak in 3 – 5 minuten beetgaar.

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en roerbak het sesamzaad goudbruin. Voeg toe aan de rijst en schep goed om. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken. Snijd het Thais basilicum in repen.

Verdeel de sesamrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de peultjes, het Thais basilicum en de avocado.