HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSushibowl Met Warmgerookte Zalm
topBanner
Sushibowl met warmgerookte zalm

Sushibowl met warmgerookte zalm

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bos(sen)

Radijs

⅔ stuk(s)

Komkommer

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Avocado

4 stuk(s)

Thais basilicum

1 cm

Verse gember

2 tl

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

75 gram

Peultjes

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

240 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillon

3.5 el

Witte balsamicoazijn

3 tl

Suiker

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4021 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels7 g
Eiwitten42 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Garde
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

2

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de peultjes toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak in 3 – 5 minuten beetgaar.

5

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en roerbak het sesamzaad goudbruin. Voeg toe aan de rijst en schep goed om. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken. Snijd het Thais basilicum in repen.

6

Verdeel de sesamrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de peultjes, het Thais basilicum en de avocado.