Sushibowl met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm

Sushibowl met warmgerookte zalm

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

⅗ cm

Verse gember

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 gram

Peultjes

10 gram

Sesamzaad

¾ stuk(s)

Warmgerookte zalm

5 gram

Thais basilicum

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.75 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Suiker

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)961 kcal
Energie (kJ)4021 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.9 g
Eiwitten42 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Garde
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groente snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen en koken
2

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

Peultjes bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de peultjes toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak in 3 – 5 minuten beetgaar.

Mengen
5

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en roerbak het sesamzaad goudbruin. Voeg toe aan de rijst en schep goed om. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken. Snijd het Thais basilicum in repen.

Serveren
6

Verdeel de sesamrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de peultjes, het Thais basilicum en de avocado.