Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en voeg toe aan je bowl.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

1.32 stuk(s)

Bosui

½ cm

Verse gember

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Zonnebloempitten

¾ stuk(s)

Warmgerookte zalm

25 gram

Sojabonen

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Suiker

1.75 el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)874 kcal
Energie (kJ)3657 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.3 g
Eiwitten44 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen en koken
2

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

Zonnebloempitten roosteren
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Voeg toe aan de rijst en schep goed om.

Zalm voorbereiden
5

Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken.

Serveren
6

Verdeel de pittenrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado.