Skip to main content
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met aardappelpartjes, cherrytomaten en geroosterde paprika

De grootte en stevigheid van portobello's maakt ze ideaal om te grillen en te vullen - of om te gebruiken als een hartig, plantaardig alternatief voor vlees!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Portobello

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels16.9 g
Eiwitten19.5 g
Zout0.8 g
Potassium525 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Snijd de ui in ringen. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes.

Aardappelen bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 15 - 20 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pan en bak 15 minuten verder.

Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op dat de aardappelen niet verbranden en schep regelmatig om. Gebruik eventueel twee pannen.

Portobello bakken
3

Leg de portobello met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Vul de portobello met de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de honing en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?

Groenten bakken
4

Meng ondertussen de ui en paprika in een ovenschaal (zie Tip). Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven. Voeg dan de tomaten toe en bak 10 minuten verder.

Tip: Gebruik eventueel 2 ovenschalen om de groenten sneller en gelijkmatiger te bakken.

Portobello afmaken
5

Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de portobello.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello over de borden. Schep de groenten ernaast. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders