Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren

Voor deze Mediterrane couscous gebruik je gegrilde groenten. Deze mix bevat courgette, paprika en aubergine. De gegrilde groenten zijn op smaak gebracht met koolzaadolie, citroensap, kruiden zoals oregano, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper.

Allergenen :
Gluten
•Noten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

62.5 gram

Champignons

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Kikkererwten

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ tl

Gedroogde oregano

30 gram

Gegrilde groenten

(Bevat Noten)

30 gram

Mesclun

37.5 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels24 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Mes
•Kom
•Bord

Instructies

Snijd de groenten klein
1

Kook 150 ml water per persoon. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein en de bosui in fijne ringen. Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Meng in een kom de couscous met het kokende water en laat, afgedekt, wellen tot al het vocht is opgenomen.

Bak de groenten
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat toe en breng op smaak met oregano, peper en zout.

Voeg de gegrilde groenten bij de couscous
4

Maak ondertussen de couscouskorrels met een vork los. Voeg de gegrilde groenten toe en breng op smaak met peper, zout en olie van de gegrilde groenten. Dek de kom af en laat alle smaken in de couscous trekken.

5

Voeg de bosui en kikkererwten bij de groenten in de wok of hapjespan, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

6

Voeg de couscous toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Schep voorzichtig de helft van de mesclun en de helft van de fetablokjes erdoor en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.

7

Maak van de overige mesclun een bedje op elk bord. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden fetablokjes.

Tip! De zwarte balsamicoazijn geeft dit gerecht een frisse smaak. Ben je geen liefhebber van balsamicoazijn? Voeg dan maar ½ tl per persoon toe en eventueel naar smaak later meer.