Skip to main content
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise

3.9
(84)

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

:
Veggie
:
Selderij
Soja
Tarwe
Mosterd

15 minuten
15 minuten

90 gram

Gekruide tofublokjes

()

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Barbecuesaus

()

5 gram

Verse koriander

()

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Jasmijnrijst

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Bloem

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3450 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten106.5 g
waarvan suikers32.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.6 g
Potassium15 mg
Calcium2.8 mg

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Zeef
Saladekom
Kleine kom

Rijst koken
1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten, giet daarna af.
  • Roer de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de rijst, bewaar apart tot serveren.
Tofu bakken
2
  • Dep de tofu droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bedek de tofu met de bloem (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tofu 3 - 4 minuten.
  • Roer de BBQ-saus, honing en overige BBQ-rub erdoorheen. Verlaag het vuur en kook nog 1 minuut.

Tip: Doe dit vlak voor het bakken, anders wordt de tofu niet krokant.

Salsa maken
3
  • Laat de mais uitleggen in een vergiet. Hak de koriander grof. Snijd de paprika en komkommer in blokjes.
  • Rasp de schil en pers het sap uit de limoen.
  • Meng in een saladekom de mais, paprika, komkommer, het limoensap, de extra vierge olijfolie en de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de zoet-pittige chilisaus.
Serveren
4
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de limoenrasp eroverheen naar smaak.
  • Verdeel de BBQ-tofu en maissalsa eroverheen.
  • Besprenkel met de chili-mayonaise.