HelloFresh
topBanner
Steak stroganoff

Steak stroganoff

met verse pappardelle en paddenstoelen

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode puntpaprika

10 g

Verse bladpeterselie

350 g

Gemengde paddenstoelen

½ el

Tomatenpuree

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 g

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

2 stuks

Hip hanged kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

150 ml

Runderbouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

1 el

Rodewijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3925 kJ
Energie (kcal)938 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten51 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Veeg de kastanjechampignons, cantharellen en beukenzwam schoon met keukenpapier. Snijd de kastanjechampignons in plakken en verwijder de harde steeltjes van de cantharellen. Snijd eventueel de cantharellen en de beukenzwammen kleiner. Hak de bladpeterselie grof.

2

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche,1 tl mosterd per persoon, peper en zout erdoor. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel.

5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.

6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.