Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Ui
250 gram
Bloemkool
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
2 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
[Zoutarme] ketjap manis
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1 tl
Grove mosterd
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Je kunt het beste de steak een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Weetje: Weet jij waar de bloemkool zijn naam aan te danken heeft? Als een bloemkool niet geoogst wordt, maar door mag groeien komen er witte bloemetjes aan de bloemkool. Eigenlijk eten we dus de bloemknoppen van de bloemkoolplant, deze zijn rijk aan vezels en foliumzuur.
Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.
Tip: Verwarm de bloemkoolpuree eventueel op laag vuur om op te warmen.