Skip to main content
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette

Jasmijnrijst lijkt qua structuur en uiterlijk op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Extra Veggies
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Suiker

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3304 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten101.3 g
waarvan suikers30 g
Vezels7.5 g
Eiwitten37.3 g
Zout3.5 g
Potassium567.6 mg
Calcium86 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Wok of hapjespan
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de sojasaus, sesamolie, suiker en de helft van de wittewijnazijn.
  • Zet apart en laat marineren tot verder gebruik.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst 12 - 15 minunten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel en courgette.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Voeg de courgette, wortel en knoflook toe. Bak 2 - 4 minuten.
  • Voeg de nasi-bamikruidenmix toe en bak nog 1 minuut.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukreepjes 3 minuten.
  • Voeg de marinade toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Voeg de rijst toe aan de groenten. Voeg de overige wittewijnazijn en de helft van de ketjap toe. Roerbak 1 minuut op hoog vuur.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden en verdeel de biefstukreepjes eroverheen.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en besprenkel met de overige ketjap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders