topBanner
Spookachtige pompoencake met sinaasappel

Spookachtige pompoencake met sinaasappel

+/- 10 stukken | Maak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd90 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

350 gram

Hokkaido pompoen

1 stuk(s)

Perssinaasappel

400 gram

Cakemix

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Melk, Soja)

160 ml

Gemalen kaneel

25 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Pecannoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

80 ml

Zonnebloemolie

20 gram

Water

80 gram

Poedersuiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)849 kJ
Energie (kcal)203 kcal
Vetten5.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels2 g
Eiwitten3 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Staafmixer
Garde
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de zaden. Snijd in blokjes van 2 - 3 cm en weeg de juiste hoeveelheid af. Rooster de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier 15-20 minuten in de oven. Haal de pompoen eruit, maar laat de oven aan staan. Rasp de schil van de sinaasappel en pers daarna uit.

2

Vet een cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Mix in een grote kom de pompoenblokjes met een staafmixer samen met het sinaasappelsap, 80 ml water en 160 zonnebloemolie tot een gladde puree. Voeg de cakemix toe aan de pompoenpuree. Voeg 11/2 tl gemalen kaneel en de sinaasappelrasp toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.

3

Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 55 min in de oven. Meng intussen in een kleine kom 20 gram poedersuiker met de roomkaas. Bewaar de roomkaas in de koelkast tot de cake afgekoeld is.

4

Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant met de roomkaas. Garneer met de pecannoten en snijd de cake in plakken.