Skip to main content
Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra
Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

met broccolini en pecorino

3.8
(90)
Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Roodbaarsfilet

90 gram

Volkoren penne

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Verse citroenmelisse

20 gram

Roomkaas

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)350 kcal
Energie (kJ)1465 kJ
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten7.5 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels6.4 g
Eiwitten6.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Vergiet
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng voor de pasta ruim water met een snuf zout aan de kook, in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de gehele broccolini in hapklare stukken.
  • Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse en snijd ze fijn.
Koken
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Kook de broccolini 4 - 6 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groente graag eet.
  • Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Bakken
3
  • Verhit, wanneer de pasta en broccolini nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten aan. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 – 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Mengen
4
  • Voeg de penne en broccolini toe aan de hapjespan.
  • Doe ook de roomkaas, de helft van de citroenmelisse, de helft van de geraspte pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.
  • Meng het geheel goed door. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als je graag een wat nattere saus hebt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden, leg de gebakken roodbaarsfilet erop met de velkant naar boven, en garneer met de pecorino en citroenmelisse.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders