HelloFresh
topBanner
Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

met sperziebonen, spinazie en pecorino

Vis als extra
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccolini vervangen door sperziebonen.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Lekker snelEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Sperziebonen

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse citroenmelisse

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Roodbaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2117 kJ
Energie (kcal)506 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Vergiet
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng voor de pasta ruim water met een snuf zout aan de kook, in een pan met deksel.Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd in 2 stukken van gelijke grootte.Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met peper en zout. Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse en snijd ze fijn.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.Kook de sperziebonen 4 - 6 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groente graag eet.Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

3

Verhit, wanneer de pasta en sperziebonen nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten aan. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee.Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3–4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

4

Voeg de penne en sperziebonen toe aan de hapjespan.Doe ook de roomkaas, de helft van de citroenmelisse, de helft van de geraspte pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.Meng het geheel goed door. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als je graag een wat nattere saus hebt. Breng goed op smaak met peper en zout.Verdeel de pasta over diepe borden, leg de gebakken roodbaarsfilet erop met de velkant naar boven, en garneer met de pecorino en citroenmelisse.