Snelle linguine met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Lekker snel
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3617 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten35.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Kook de pasta 12 - 14 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en halveer de cherrytomaten.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

Cherrytomaten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Pasta mengen
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de spinazie, pasta, pesto en een scheutje kookvocht toe. Schep 1 minuut goed om, of tot de spinazie geslonken is.
Serveren
4
  • Verdeel de linguine over de borden.