Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 g
Linguine
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuks
Prei
250 g
Rode cherrytomaten
200 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
5 g
Vers basilicum
100 g
Spinazie
80 g
Rode pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de prei en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.