Skip to main content

Simpele Mediterraanse pastasalade met meloen en witte kaas dressing

Met sla, basilicum en munt

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Galiameloen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum en munt

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

15 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2654 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten81.5 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels5.2 g
Eiwitten18.5 g
Zout0.9 g
Potassium450.6 mg
Calcium15.2 mg
Iron0.4 mg

Instructies

1
  • Breng een pan water met een 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de pasta (zie Tip 1).
  • Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitjes en de schil.
  • Snijd de meloen in kleine blokjes.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en voeg opnieuw toe aan de pan (zie Tip 2).

Tip 1: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Tip 2: We serveren de pastasalade lauwwarm. Eet je hem liever koud, spoel dan de pasta goed onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

2
  • Meng de rode pesto door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Houdt afgedekt warm.
  • Rits de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de basilicum fijn.
  • In een hoge kom voor een staafmixer, voeg de helft van de witte kaas, de helft van de verse kruiden en per persoon 1 tl witte wijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el water, peper en zout toe. 
  • Blend het geheel tot een gladde dressing. Voeg eventueel meer water of olijfolie toe als de dressing nog niet glad wordt. 

 

3
  • Voeg de sla en 1/3 van de dressing toe aan een saladekom en meng door elkaar. 
  • Voeg de pasta met pesto en de meloen toe.
  • Schep voorzichtig een paar keer om totdat alles goed verdeeld is. 
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie en zout.
4
  • Verdeel de sla met pasta en meloen over (diepe) borden. 
  • Besprenkel met de dressing. 
  • Verkruimel de rest van de witte kaas over de borden, garneer met de gehakte verse kruiden en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders