Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Met broccoli, pecorino en pijnboompitten

25 minuten
Lees meer

Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas. De naam van de kaas komt dan ook van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. De kaas wordt tijdens de bereiding regelmatig gezouten met een uitgesproken zilte smaak als resultaat. De rozijnen in dit gerecht zijn een mooi voorbeeld van de Arabische invloeden in de Siciliaanse keuken en de zoete smaak ervan past goed bij de zoute kaas.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

140 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

15 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 g

Pecorino, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Smaakmakers snijden
Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Broccoli snijden
Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
Koken
3

Kook de broccoli samen met de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehakt bakken
Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 – 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.