topBanner
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Met broccoli en pecorino

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

15 gram

Rozijnen

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

200 gram

Italiaans gekruid kipgehakt

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout3.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.