Scholfilet met boontjes en Franse ravigottesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scholfilet met boontjes en Franse ravigottesaus

Scholfilet met boontjes en Franse ravigottesaus

Boterzachte vis, geserveerd met een romige saus en gebakken aardappelen

De ravigottesaus hebben wij speciaal voor jou laten maken en is een hartstikke lekkere vervanger voor mayonaise!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Scholfilet

(Bevat Vis)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)678 kcal
Energie (kJ)2837 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Bak de ui, knoflook en aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout en haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Verwijder ondertussen de uiteindes van de speziebonen.
3

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel af met koud water. Voeg de sperziebonen in de laatste 5 minuten toe aan de pan met aardappelen en bak mee.

Bak de scholfilet aan beide kanten 2 – 3 minuten.
4

Smelt, als de aardappelen bijna klaar zijn, de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de scholfilet elke kant 2 – 3 minuten.

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de scholfilet en ravigottesaus.
5

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de scholfilet en ravigottesaus.