HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconScholfilet Met Boontjes En Franse Ravigottesaus
topBanner
Scholfilet met boontjes en Franse ravigottesaus

Scholfilet met boontjes en Franse ravigottesaus

Boterzachte vis, geserveerd met een romige saus en gebakken aardappelen

Lees meer

De ravigottesaus hebben wij speciaal voor jou laten maken en is een hartstikke lekkere vervanger voor mayonaise!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

600 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Scholfilet

(BevatVis)

80 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)678 kcal
Energie (kJ)2836.752 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout en haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

3

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel af met koud water. Voeg de sperziebonen in de laatste 5 minuten toe aan de pan met aardappelen en bak mee.

4

Smelt, als de aardappelen bijna klaar zijn, de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de scholfilet elke kant 2 – 3 minuten.

5

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de scholfilet en ravigottesaus.