Schnitzel met knoflook-gemberrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met spitskool-wortelsalade en zoete Aziatische saus

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gerst
•Eieren
•Tarwe
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gesneden spitskool

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ bosje(s)

Bosui

1 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4055 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten97.5 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels7.5 g
Eiwitten35.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

•Kom
•Rasp
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip 1 & 2).
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip 1Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken en saus maken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.

TipWees niet te zuinig met de roomboter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken. 

Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden.
  • Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst.
  • Leg de schnitzelreepjes erbovenop.
  • Garneer met de saus en het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.