
Schnitzel met knoflook-gemberrijst
met spitskool-wortelsalade en zoete Aziatische saus
De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Wienerschnitzel van varkensvlees
(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Gesneden spitskool
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ bosje(s)
Bosui
1 tl
Verse gember
Zelf toevoegen
180 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ el
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
- Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
- Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 1 & 2).
- Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Tip 1: Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe.
Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

- Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
- Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
- Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
- Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.
Tip: Wees niet te zuinig met de roomboter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken.

- Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden.
- Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst.
- Leg de schnitzelreepjes erbovenop.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui en naar smaak met de mayonaisetopping.
Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.